Tarihçemiz

Tarihçemiz:

Okulumuz 2007-2008 Eğitim – Öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Başbakanlık TOKİ tarafından İşhan - Toki 2. Etap konutları ile birlikte tamamlanmış ve okulumuza Kardeşler Toki İlköğretim Okulu ismi verilmiştir. Ancak; Toki Yönetiminin başvurusu üzerine; 3 Ekim 2008 tarihinde Şemdinli Aktütün Karakolu'nda şehit düşen ilimiz evlatlarından Uzman Çavuş Bahaddin Erturhan'ın isminin okulumuza verilmesi talebi komisyonca uygun görülmüştür. Böylece okulumuz 10/10/2008 tarihinde "Toki Şehit Uzman Çavuş Bahaddin Erturhan İlköğretim Okulu"  ismini almıştır. 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında uygulamaya konulan 4+4+4 sistemiyle birlikte, okulumuz hem ilkokul hem de ortaokul olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Okulumuzun adı da Toki Şehit Uzman Çavuş Bahaddin Erturhan İlkokulu/Ortaokulu olarak değişmiştir.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ M. BAHADDİN ERTURHAN

ÖZGEÇMİŞ

Şehitlik mertebesine ererek okulumuza ismini veren M. Bahaddin ERTURHAN 16.09.1979 tarihinde, Mehmet ve İsmihan çiftinin 5 çocuklu ailenin 3. çocuğu olarak Sivas Merkeze bağlı Kolluca köyünde dünyaya geldi.

Öğrenim hayatına Abdulvahap Gazi İlkokulunda başlamış, Hasan Vardar Ortaokulu ve ardından Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünden mezun olmuştur.

Vatani görevini Tunceli'de 1999-2000 yılları arasında yapmış, ardından 2002 yılında uzman çavuşluk sınavına girip Jandarma Uzman Çavuş olarak Çorum'da göreve başlamıştır. 2 yıl sonra Hakkari Yüksekova'ya atandı. Görev amaçlı Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde bulunurken 03/10/2008 tarihinde Aktütün karakolunda teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşmüştür.

ŞEHİDİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN.

Yayın: 07.11.2013 - Güncelleme: 12.01.2022 23:58 - Görüntülenme: 2249